Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Έξι δαγκωματιές από τη FIFA στον ΟΦΗ

Τη σκαπούλαρε από τους Έλληνες, τη βρήκε από τους Ευρωπαίους ο ΟΦΗ. Με έγγραφο που έχει στείλει η FIFA στην ΕΠΟ και το οποίο η Ομοσπονδία κοινοποίησε στην Σούπερ Λίγκα, πρέπει να αφαιρεθούν άμεσα 6 βαθμοί από τον ΟΦΗ για οφειλές του στον ποδοσφαιριστή Αλεξάντερ Πέσιτς που αγωνίστηκε στην ομάδα της Κρήτης το 2010 και μάλιστα είχε όλες κι όλες 13 συμμετοχές.

Την απόφαση έλαβε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις που είχαν προηγηθεί ο ΟΦΗ δεν πλήρωσε τον ποδοσφαιριστή και η Σούπερ Λίγκα υποχρεούται πλέον αυτόματα να αφαιρέσει 6 βαθμούς από τον ΟΦΗ.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη και η ποινή πρέπει να εκτελεστεί άμεσα.

Το ποσό που οφείλει ο ΟΦΗ στον παίκτη αγγίζει τα 100.000 ευρώ.

Δεν είναι και η καλύτερη χρονιά του ΟΦΗ η φετινή. Πριν από μόλις δυο μέρες κλήθηκε να καταβάλλει 150.000 ευρώ για να τακτοποιηθούν οφειλές τους προς τρεις Έλληνες παίκτες ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί χωρίς να μηδενιστεί στον αγώνα του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό. Και τώρα σκάει αυτό.
 
Μετά την αφαίρεση των 6 βαθμών ο ΟΦΗ κατεβαίνει από τους 20 βαθμούς που είχε στους 14 και βρίσκεται πια στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα και συγκεκριμένα στην 16η θέση, καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθειά του να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ.