Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Του καθαρού πώς να του τα χουφτώσεις;

Προφητικό μα την αλήθεια. Στο 180% έφτασε το χρέος...
 
Υπογράφει ο Κως Άντζελες

Να πούμε δυο απλές και σταράτες κουβέντες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι οι δυο μεγάλοι κουμπαράδες Ευρωπαίων και Αμερικανών. Εκεί μέσα εισρέουν τα διαθέσιμα κεφάλαια προς δανειοδότηση των οικονομικά ασθενέστερων χωρών. Με το αζημίωτο πάντα, έτσι; Λεφτά πουλάνε οι άνθρωποι για να το κάνουμε πιο λιανά. Το ΔΝΤ, κακώς αναφέρεται ως αποκλειστικά αμερικανικός οικονομικός φορέας. Η Λαγκάρντ, μη το ξεχνάμε, δεν είναι Αμερικανίδα, Γαλλίδα είναι, ούτε ο Στρος Καν είναι Αμερικανός, Γαλλοεβραίος είναι κι ας παγιδεύτηκε στην Αμερική από τη νέγρα καμαριέρα για να παρεμποδιστεί η μετεξέλιξή του σε Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ από διευθύνων σύμβουλος που ήταν. Το χρήμα που συσσωρεύεται στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ πρέπει να κατευθυνθεί οπωσδήποτε σε διεθνείς δανεισμούς. Με λίγα λόγια, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιθυμούν διακαώς να δανείσουν χώρες που βρίσκονται σε αδυναμία, με πολύ υψηλά μάλιστα επιτόκια. Μη ξεχνάμε ότι οι περιβόητες "αγορές", δεν είναι τίποτα αόρατες δυνάμεις που προέρχονται από κάποιον μακρινό εξωγήινο πολιτισμό, αλλά βρίσκονται άρρηκτα δεμένες με αυτούς τους δύο οικονομικούς κολοσσούς.

Μια χώρα από αυτές που ψάχνουν σαν τρελοί για να απορροφήσει τα κεφάλαιά τους με τους πιο επαχθείς όρους που μπορεί να υπάρξουν, είναι και η αδύναμη Ελλάδα, η οποία μια ζωή εξαρτάται από αυτά τα δανεικά που της προσφέρουν. Και εμφανίζεται κατά τρόπο κατάπτυστο ότι τα εκλιπαρούμε τα δανεικά τους, ενώ στην ουσία εκείνοι είναι που κόπτονται περισσότερο να μας τα δώσουν. Ακόμα και εκβιαστικά πολλές φορές πιέζουν τις αδύναμες χώρες να δανειστούν. Με δήθεν έργα που πρέπει να γίνουν και εκείνοι προσφέρονται να τα χρηματοδοτήσουν και να τις καταστήσουν αιχμάλωτες να πληρώνουν δυσβάστακτα επιτόκια, που πολλές φορές δεν επιτρέπουν την παραμικρή απομοίωση του αρχικού κεφαλαίου. Έτσι απομυζούν τις οικονομίες αυτών των χωρών και τις οδηγούν σε μαρασμό και σε αδιέξοδα. Ποιος δεν θυμάται τη λαμπρή δράση των οικονομικών δολοφόνων που εξεβίαζαν κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε δανεισμούς προκειμένου να τις δέσουν χειροπόδαρα και να μπορούν να τις εκβιάσουν.

Ειδικά για την Ελλάδα μας, εύρισκαν εύκολα πρόθυμους συνεργάτες που με ευκολία προχωρούσαν σε παρόμοιους παράλογους δανεισμούς, επειδή κάθε φορά που εισέρρεε ένα κονδύλι στη χώρα μας, το μισό από αυτό κατέληγε στις τσέπες υμετέρων. Το γνώριζαν αυτό οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί αλλά δεν τους ένοιαζε. Άλλο που δεν ήθελαν ουσιαστικά, αφού όσα περισσότερα έτρωγαν τα λαμόγια, τόσα περισσότερα και τόσο πιο τακτικά η χώρα μας θα χρειαζόταν νέα δανεικά. Φυσικό ήταν οι εταίροι μας να τρίβουν τα χέρια τους. Και μην ακούτε ότι μας προέτρεπαν να πατάξουμε τη διαφθορά. Αυτά είναι μπούρδες. Τους βόλευε μια χαρά να υπάρχει και χτυπούσαν και οι δικοί τους τις ανάλογες -πάντα σεβαστές- μίζες τους για κάθε έγκριση νέας δανειοδότησης. Μάλιστα, πρακτικοί και τυπολάτρες καθώς είναι, γρήγορα φακέλωσαν έναν προς έναν τους λαδιάρηδες και τους καταχώρησαν σε διάφορες λίστες τύπου Λαγκάρντ με αποτέλεσμα να μπορούν να τους εκβιάζουν ευκολότερα κάθε φορά που έπρεπε να περάσουν ένα νέο μνημόνιο και να στραγγαλίσουν περισσότερο τον ελληνικό λαό. Με δυο λόγια τους κρατούσαν από τα γκογκόβια όλους!

Και ξαφνικά τους σκάει ΣΥΡΙΖΑ από εκεί που δεν το περίμεναν και παθαίνουν τον πανικό τους. Κρατήστε τα λεφτά σας, τους πετάνε στη μούρη οι νεόκοποι και συνεπώς αμόλυντοι πολιτευτάδες της αριστεράς και βάλτε από πίσω σας τα μνημόνια. Θέλετε να πάρετε πίσω όσα σας χρωστάμε μέχρι σήμερα και να μείνουμε μακριά κι αγαπημένοι; Θα τα πάρετε όπως μπορούμε να σας τα δώσουμε εμείς. Δεν θέλετε; Χεστήκαμε! Χαμένοι για χαμένοι είμαστε, δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα περισσότερο. Και τώρα; Πού να βρουν λερωμένα γκογκόβια σε δαύτους για να τους τα χουφτώσουν που τα έχουν όλοι καθαρά και φρεσκοσαπουνισμένα; Εδώ σας θέλω κάβουρες της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Βέβαια, έχουν τον τρόπο να μας πιέσουν. Δεν πρόκειται να καλοπεράσουμε. Αλλά μήπως μέχρι τώρα καλοπερνούσε κανένας;