Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πάρτε τον Τζαβέλλα στην ΑΕΚ

Το 2007, όταν υποβιβαζόταν η Κέρκυρα στη Β' κατηγορία, έγινε η πρώτη απόπειρα να έρθει στην ΑΕΚ. Η συμφωνία χάλασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ελάχιστες ώρες πριν βάλει την υπογραφή του.

Τελικά τον Γενάρη του 2008 βρέθηκε στον Πανιώνιο με 200 χιλιάρικα. Εκεί αγωνίστηκε 2,5 χρόνια έχοντας 41 συμμετοχές και 2 γκολ. Την περίοδο 2009-2010 αναδείχθηκε πρώτος ποδοσφαιριστής σε ασίστ σε όλο το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ επιχείρησε και πάλι να τον αποκτήσει αλλά δεν βρισκόταν και στην καλύτερη εποχή της, αφού τα οικονομικά της δεν ήταν καθόλου καλά και η προσπάθεια έπεσε και πάλι στο κενό.

Εκείνος έφυγε στο εξωτερικό υπογράφοντας τον Ιούνιο του 2010 τριετές συμβόλαιο με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η μεταγραφή του έφτασε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ και τη σεζόν 2010-2011 αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα.

Τον Ιανουάριο του 2012 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μονακό, η οποία το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου τον απέκτησε με μεταγραφή. Τον Αύγουστο του 2013 η Μονακό τον άφησε ελεύθερο κι εκείνος υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, αφού η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο δεν είχε μαντήλι να κλάψει.

Έχει αγωνιστεί 8 φορές με την Εθνική Ελπίδων, σε ηλικία 18 ετών, πετυχαίνοντας και 1 γκολ. Το Νοέμβριο του 2009 κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ανδρών σε αγώνα μπαράζ της Ελλάδας με την Ουκρανία αλλά δεν αγωνίστηκε. Κλήθηκε ξανά τον Μάρτιο του 2010 σε φιλικό προετοιμασίας με τη Σενεγάλη και συμμετείχε στην προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, αλλά τελικά ο Γερμανός τον απέκλεισε από την 23άδα που πήγε στη Νότια Αφρική.

Το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών το έκανε με τον Φερνάντο Σάντος, τον Σεπτέμβριο του 2010 στον εκτός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2012, εναντίον της Κροατίας, παιχνίδι που έληξε ισόπαλο 0-0. Στη συνέχεια έλαβε μέρος και στην τελική φάση της διοργάνωσης που διεξήχθη στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας έχοντας συμμετοχή σε δύο αγώνες. Υπήρξε επίσης μέλος της αποστολής που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.

Στην Κέρκυρα είχε 23 συμμετοχές και 2 γκολ.
Στον Πανιώνιο είχε 41 συμμετοχές και 2 γκολ.
Στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης είχε 27 συμμετοχές και 1 γκολ.
Στη Μονακό είχε 38 συμμετοχές και 3 γκολ.
Στον ΠΑΟΚ είχε 24 συμμετοχές και 2 γκολ.
Στην Εθνική Ελπίδων είχε 8 συμμετοχές και 1 γκολ.
Στην Εθνική Ανδρών έχει 13 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει.

Φέτος, κατά τα φαινόμενα, τερματίζεται η καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ θα χρειαστεί στα σίγουρα αριστερό μπακ με παραστάσεις από την μεγάλη κατηγορία. Ο Πεταυράκης είναι εξελίξιμος αλλά θέλει δουλειά ενώ ο Σοϊλέδης δεν ξέρουμε ακόμα τι μπορεί να κάνει. Ο Τζαβέλας έχει ένα θέμα με τον χαρακτήρα του αλλά βρίσκεται στην ηλικία της ωριμότητας και εκτός αυτού στην ΑΕΚ θα έχει την τελευταία του ευκαιρία να ξαναφτιάξει την καριέρα του και να επιστρέψει στην Εθνική. Είναι σε πολύ καλή ηλικία (27 ετών), είναι Έλληνας και διεθνής, έχει τρομερή εμπειρία αφού έχει παίξει σε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και σε μία από τις κορυφαίες ελληνικές, θα έρθει σαν ελεύθερος, άρα θα απαιτηθεί να πληρωθεί μόνο το συμβόλαιό του, έχει παίξει αρκετά χρόνια στην Σούπερ Λιγκ και το κυριότερο είναι ΑΕΚτζής. Θα έλεγα ότι η ΑΕΚ πρέπει να κινηθεί και να τον αποκτήσει χτες και πάντως πριν τον αρπάξει ο Αλαφούζος, που τον γλυκοκοιτάζει για να κλείσει την τρύπα που έχει στη συγκεκριμένη θέση το ρόστερ του Παναθηναϊκού