Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Οι δύο πρακτικές του συστήματος

Και τώρα ποια θα είναι η αντίδραση του συστήματος μετά τη συσπείρωση Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου και των αποφάσεων που φαίνεται ότι πήραν; Αν παρακολουθεί κανείς στενά τα όσα συμβαίνουν, κατά κάποιο τρόπο μπορεί να μαντεύει σε ένα βαθμό τις κινήσεις τους. Παλαιότερες πρακτικές τους μας οδηγούν συνήθως σε δύο διαφορετικές μεταξύ τους αντιδράσεις.

Η μία, ανάλογα πάντα και με το χτύπημα που έχει δεχτεί το θηρίο και πόσο σοβαρό έχει εκτιμηθεί από τα κέντρα αποφάσεων ότι ήταν, είναι η επίδειξη δύναμης! Σκούζουν δυνατά αυτοί που υπέστησαν τις συνέπειες; Βγάλτε τους κι άλλα δόντια για να καταλάβουν με ποιους πάνε να τα βάλουν!  Πρόσφατο παράδειγμα αυτό με τον ΠΑΟΚ. Τον έσφαξαν στο γόνατο στην Τρίπολη, έσκουξε περισσότερο απ' όσο έπρεπε και μόλις πήγε στη Μυτιλήνη τον ξεδόντιασαν εντελώς. Γι' αυτό βγήκε από τα ρούχα του ο Αναστασιάδης και γι' αυτό τρελάθηκε και κατέβηκε στην Αθήνα ο Σαββίδης.
 
Η άλλη πρακτική είναι η γνωστή με το μαστίγιο και το καρότο. Αν έχει παρατραβήξει το πράγμα και κινδυνεύουν να εκτεθούν, το γυρίζουν από την άλλη πλευρά το δισκάκι στο τζουκ μποξ. Γλυκάνετέ τους λιγάκι να πάψουν να τσιρίζουν! Εκθέστε τους να δούμε μετά τι θα μπορούν να λένε. Πρόσφατο παράδειγμα ο Παναθηναϊκός και η νίκη του επί του Λεβαδειακού με γκολ οφσάιντ. Η δεύτερη πρακτική επιλέγεται πάντα όταν δεν νιώθουν άμεσο κίνδυνο από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Έτσι του αφαιρούν τον λόγο και δεν μπορεί να φωνάξει κατά του συστήματος αφού ευνοήθηκε και ο ίδιος. Παλιές πουτάνες αυτοί, παλιότερες εμείς που τους παρακολουθούμε από κοντά χρόνια και χρόνια τώρα στο κουρμπέτι…