Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Το πρόβλημα που φωνάζει

Και πώς να μην έχει παράπονα ο Σάκοτα από τους παίκτες του όταν αυτό που συμβαίνει μαρτυράει κάποια κρυφή αρρώστια και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ΑΕΚ παίζει πολύ καλό μπάσκετ μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου. Μετά, λες και συμβαίνει κάτι μαγικό, καταρρέει και στο ενάμιση δεκάλεπτο που απομένει, χάνει ή κινδυνεύει να χάσει όσα κατάφερε να χτίσει στο προηγούμενο διάστημα.

Το είδαμε στα Τρίκαλα, όπου χάθηκε το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα, το είδαμε με το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ, όπου διαφορά 21 πόντων μειώθηκε στους 8, το είδαμε στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη που χάθηκε πάλι το παιχνίδι στο τέλος, το είδαμε στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ, όπου μια επίσης μεγάλη διαφορά κατέληξε σε ήττα στα τελευταία δευτερόλεπτα, το είδαμε και με τον Κόροιβο όπου οι 19 πόντοι έγιναν τελικά 9, ενώ είχαν φτάσει να γίνουν μέχρι και 6.

Σαν κάτι να κλειδώνει ξαφνικά μετά από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και οι αντίπαλοι να κάνουν τη μεγάλη τους αντεπίθεση, η οποία ταυτόχρονα επιφέρει άγχος στους παίκτες της ΑΕΚ και τους αναγκάζει να υποπίπτουν στο ένα λάθος μετά το άλλο σα να είναι σχολιαρόπαιδα. Και τελικά, στα εντός έδρας ματς καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη αλλά έχοντας απολέσει τη μεγάλη διαφορά που είχαν πάρει στο σκορ, ενώ στα εκτός έδρας χάνουν μαθηματικά τα παιχνίδια στις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

Μία αιτία είναι η μεγάλη κούραση που καταβάλλει τον Μενσά Μπονσού, ο οποίος μη έχοντας συμπαίκτη να του δίνει ανάσες στη θέση του σέντερ, αφού είναι τραυματίας ο Σαρικόπουλος, αναγκάζεται να σηκώσει όλο το βάρος κάτω από τα καλάθια. Επίσης ο Χέρστον, είναι φανερό ότι υστερεί στον τομέα της φυσικής κατάστασης και ότι θέλει τον χρόνο του. Ακόμα, ο Ίνγκλις, στα 34, δεν είναι δυνατόν να βγάζει μεγάλα συνεχόμενα διαστήματα μέσα στο παιχνίδι και πρέπει να τραβιέται στον πάγκο για να ξεκουράζεται.
 
Εκεί πιστεύω ότι εντοπίζεται το πρόβλημα της ΑΕΚ το οποίο ζητάει άμεσα λύση. Ο Σάκοτα το γνωρίζει αλλά δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα επειδή η διαφορά ποιότητας μεταξύ των παικτών που πρέπει να ξεκουράζει και εκείνων που έρχονται από τον πάγκο να τους αντικαταστήσουν είναι τεράστια. Έτσι, στο διάστημα που βγαίνουν για ανάσες τα ατού της ΑΕΚ στον πάγκο, δημιουργείται ένα πελάγωμα στον αγωνιστικό χώρο και ροκανίζονται οι διαφορές που έχει πάρει η ομάδα…