Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Να η ευκαιρία

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, στο δρόμο της ΑΕΚ για τη συνέχεια του κυπέλλου. Ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Αλλά πριν εξηγήσω γιατί ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν η ΑΕΚ κληρώθηκε με Πανθρακικό και Ατρόμητο στον ίδιο όμιλο, όλοι έλεγαν, τώρα είναι η ευκαιρία να αποδείξει η ΑΕΚ αν πράγματι έρχεται, αφού είχε να αντιμετωπίσει δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ, με τη μία από αυτές να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη, όπως είχε κάνει και την προηγούμενη χρονιά. Η ΑΕΚ καθάρισε εύκολα μαζί τους, αποδεικνύοντας ότι, όχι απλά έρχεται, αλλά έχει έρθει ήδη και πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο περνώντας στην επόμενη φάση.

Έπειτα στο δρόμο της ΑΕΚ βρέθηκε η Κέρκυρα. Άλλος ένας αντίπαλος προερχόμενος από τη μεγάλη κατηγορία. Δύσκολα, είπαν, τα πράγματα και η ΑΕΚ πρέπει και πάλι να αποδείξει ότι δεν ανήκει στη δεύτερη αλλά στην πρώτη κατηγορία. Και πάλι η ΑΕΚ, χωρίς να ιδρώσει, πέταξε έξω και την Κέρκυρα. Στο μεταξύ, από τον δρόμο που οδηγεί στον τελικό είχαν ήδη βγει ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Παναιτωλικό, οι οποίες θεωρητικά θα δυσκόλευαν οποιονδήποτε αντίπαλο βρισκόταν στον δρόμο τους.

Με τον Ολυμπιακό τώρα, πριν κάποιοι βιαστούν να καταδικάσουν την ΑΕΚ, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής δεδομένα. Η ΑΕΚ, όσο περνάει ο καιρός, δένει σαν ομάδα, ενώ αποδεδειγμένα και κατά κοινή ομολογία, αν έπαιζε φέτος στην Σούπερ Λιγκ, θα διεκδικούσε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Το υλικό της παίζει να είναι το καλύτερο που υπάρχει σε ελληνική ομάδα, μετά βέβαια από εκείνο του Ολυμπιακού. Στις 12 Φεβρουαρίου, που θα γίνει το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκης, η ΑΕΚ θα βρίσκεται στο πικ του φορμαρίσματός της και θα έχει ενσωματωθεί επίσης ο νέος της σέντερ φορ στην ομάδα. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός θα έχει μπροστά του τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός, λόγω της τρομερής του υπεροψίας, θα υποτιμήσει την ΑΕΚ και θα προσπαθήσει να κάνει πλάκα μαζί της. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να περάσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από το Καραϊσκάκης, στη ρεβάνς θα έχει τουλάχιστον 45.000 φιλάθλους της μέσα στο ΟΑΚΑ, για να μην πω ότι θα επαναληφθεί το sold out του Νοεμβρίου του 2004 με τους 65.000 ΑΕΚτζήδες στο Ολυμπιακό Στάδιο και φανώ υπεραισιόδοξος.

Φυσικά αν η ΑΕΚ καταφέρει να περάσει θα έχει πετύχει ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Το σπουδαιότερο βέβαια θα είναι ο αποκλεισμός του κυριότερου αντιπάλου της στην πορεία προς τον τελικό και την κατάκτηση του κυπέλλου. Ένας τέτοιος θρίαμβος θα κάνει τον γύρο του κόσμου αλλά το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι η ηθική ανάταση του λαού της ΑΕΚ που θα δει την ομάδα του, αν και μία κατηγορία πιο κάτω από την ομάδα του κατεστημένου, να την γκρεμίζει και να την ρίχνει στα τάρταρα. Μη γελιέται κανείς, αυτό θα είναι το τρομερότερο σοκ που μπορεί να δεχτεί ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο και δεν πρόκειται να μείνει χωρίς περαιτέρω συνέπειες για την ομάδα του λιμανιού.

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί ακόμα είναι ότι η ΑΕΚ θα έχει στο πλευρό της όλο τον φίλαθλο κόσμο της χώρα πλην οπαδών του Ολυμπιακού. Δεν είναι λίγο αυτό. Αν πάλι η ΑΕΚ αποκλειστεί από τον Ολυμπιακό, δεν πρόκειται να γκρεμιστεί κανένας φούρνος. Αρκεί να έχει παλέψει κι αν της προκύψει αποκλεισμός αυτός να έρθει με αξιοπρέπεια. Ο καιρός είναι όλος δικός της για να πάρει το αίμα της πίσω στα χρόνια που έρχονται. Ήδη μέχρι τώρα έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία με 12 νίκες και 1 ισοπαλία στο πρωτάθλημα και με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες στο κύπελλο, παραμένοντας η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις…