Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Άμα έχεις τέτοιους φίλους Αλέξη δεν χρειάζεσαι εχθρούς

Δήλωση με πολιτικές προεκτάσεις έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης την Κυριακή, στο εκλογικό κέντρο του Πειραιά που πήγε να ψηφίσει:

"Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός σήμερα, από ένστικτο θα ψηφίσει το καλύτερο για την οικογένειά του, για την κοινωνία, για την πατρίδα. Αυτό που είδαμε είναι ότι με το φόβο, τρόμο και εκβιασμούς της πλάκας, οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν από αυτά και θα ψηφίσουν, επαναλαμβάνω, για το καλύτερο. Εύχομαι λοιπόν, ότι από αύριο, με σκληρή δουλειά, θα γίνει μία αλλαγή για τη χώρα και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο".
 
Αυτά είπε ο Βαγγέλης. Και πού να ήξερε ότι τα ξημερώματα της επόμενης μέρας θα έβρισκαν εκλεγμένο βουλευτή με το κόμμα που στήριξε, τον πρώην διαιτητή Πέτρο Κωνσταντινέα, για την ανατίναξη του μαγαζιού του οποίου κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός! Σκέφτομαι και δεν μπορώ να συγκρατήσω τα γέλια μου, την πιθανότητα να υπουργοποιηθεί ο Κωνσταντινέας και η μεγαλύτερη πλάκα θα ήταν να του δοθεί το υπουργείο δικαιοσύνης. Δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο, πέφτω από την καρέκλα μου!
 
Και δεν ξέρουμε ακόμα τι γνώμη θα έχει για όλα αυτά η Ρένα Δούρου, εκλεγμένη Περιφερειάρχη Αττικής με το ίδιο κόμμα, με την οποία, όλως τυχαίως, είχαν συναντηθεί την παραμονή των δημοτικών εκλογών σε ψαροταβέρνα του Πειραιά -η οποία ήταν κλειστή και άνοιξε μόνο για τους δύο αυτούς συνδαιτυμόνες, πάλι εντελώς τυχαία και επειδή έτυχε να περνάει απ' έξω εκείνη την ώρα ο ιδιοκτήτης της- και είπαν, μια που τα έφερε έτσι η τύχη να ανταμώσουν, δεν θα χαλούσε ο κόσμος αν τσιμπούσαν παρέα κανένα ψαράκι (ω, πόσες συμπτώσεις θεέ μου)!
 
Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να έχει κάποια γνώμη για όλα αυτά. Ναι, δυστυχώς μερικές φορές δεν θα γίνεται να το αποφεύγει κάτι τέτοιο. Τι να έχει άραγε να πει για όλο αυτό το συμπούρδουκλο της διαπλοκής και πώς του φαίνεται να έχει τέτοιους υποστηρικτές το κόμμα του; Κι ακόμα τι σκέπτεται για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία επίσης, εντελώς τυχαία πάλι, εμπλέκεται ο όψιμος ευτραφής υποστηρικτής του; Τι να προβλέπει; Θα κινηθούν οι δικαστικές αρχές; Θα αποδοθεί δικαιοσύνη; Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι ή θα εξακολουθούν να γελάνε πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού και να επενδύουν στις δυνάμεις της νέας αλλαγής για να εξαργυρώσουν τις συναλλαγματικές με την ατιμωρησία τους;