Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σεμνοί είστε και φαίνεστε

Υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές είναι η αδελφή του Λάκη Νικολάου, Χρυσούλα-Ηλιάνα. Η κ. Νικολάου κατεβαίνει στη Β' Αθήνας και με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρθηκε στο γήπεδο της ΑΕΚ όπου ζήτησε ένα σωστό και… σεμνό γήπεδο.

"Είμαστε από τις οικογένειες που μεγάλωσαν στα γήπεδα. Από τον Ατρόμητο με τον πατέρα μου, μετά με τον Λάκη στην ΑΕΚ, τώρα με το γιο μου, ως οπαδό και φυσικά ως ΑΕΚ που είμαι, λέω ότι στόχος και δέσμευση είναι η ΑΕΚ να έχει το γήπεδο που δικαιούται. Όμως, κάτω από κάθε νόμιμη διαδικασία", τόνισε η κ. Νικολάου.
 
Επίσης, διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε ένα σωστό, σεμνό γήπεδο, το οποίο αντιστοιχεί σε μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ, με την λεβέντικη πορεία και τους ανθρώπους της. Τονίζει δε, την πρόσφατη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα: "Θα το επιδιώξουμε και θα γίνει (το γήπεδο) και θα είναι ευτυχείς και οι κάτοικοι της Ν. Φιλαδέλφειας και ο δήμαρχος και οι φίλαθλοι". Σχετικά με την αντιπαράθεση του πρόεδρου της ΠΑΕ και του δημάρχου συνέστησε: "να ηρεμήσουν και οι δύο πλευρές γιατί η ένταση δεν φέρνει τίποτε, απλά σκόνη".

Δεν μας τα είχες πει αυτά αγαπητέ Λάκη. Τώρα εξηγείται η στάση σου στη συνάντηση των παλαιμάχων με τον Αλέξη Τσίπρα και οι δηλώσεις που έκανες μετά την αποχώρησή σας από αυτήν. Όταν πολιτεύεται η αδερφή σου με το συγκεκριμένο κόμμα άντε μετά εσύ να την πέσεις στον αρχηγό της και να τον κάνεις ρόμπα στους δημοσιογράφους για τις πατάτες που σας έταξε στη συνάντηση.
 
Έχω όμως μια απορία Λάκη μου. Αν έχεις ρωτήσει την αδερφούλα σου, μήπως μπορείς να διαφωτίσεις κι εμάς τι ακριβώς εννοεί όταν λέει "ένα σωστό και σεμνό γήπεδο το οποίο αντιστοιχεί σε μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ"; Μήπως το δημοτικό στάδιο με τις τσιμεντένιες εξέδρες που έχει και ο Ατρόμητος στο Περιστέρι; Αν η αδερφή σου πιστεύει ότι μια ιστορική ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να παίζει σε ένα τέτοιο "σεμνό" γήπεδο, καλά θα κάνεις να την πληροφορήσεις ότι όλοι εμείς οι ΑΕΚτζήδες δεν είμαστε καθόλου σεμνοί. Είμαστε όλοι επαρμένοι, χυδαίοι και πρόστυχοι! Και το γήπεδο που αντιστοιχεί σε μια ιστορική ομάδα σαν την ΑΕΚ θα το φτιάξουμε στο οικόπεδό ΜΑΣ, με τα λεφτά ΜΑΣ και όπως το γουστάρουμε ΕΜΕΙΣ! Και κανείς δεν θα μας υποδείξει αν θα το φτιάξουμε σεμνό ή άσεμνο!
 
Την εποχή που συνεργαζόσουν με τον Ολυμπιακό και εκείνος έφτιαχνε το παλάτι του στο Καραϊσκάκης, δεν ενοχλούσε άραγε κανέναν από την οικογένειά σας ή από το κόμμα με το οποίο συνεργάζεται η αδερφή σου, η έλλειψη σεμνότητας στο γήπεδό του; Ή μήπως το Καραϊσκάκης το χαρακτηρίζει σωστό και σεμνό η κατά τ' άλλα αξιοσέβαστη κυρία Χρυσούλα-Ηλιάνα Νικολάου; Για δες Λάκη μου που εγώ, άσεμνους, χυδαίους και πρόστυχους ήξερα όλους εκείνους που τάζουν λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά και αμέσως μόλις πάρουν τα αξιώματα το παίζουν αυτοκράτορες και χάνουν ως διά μαγείας τη μνήμη τους. Αυτοί είναι που πάντα πίστευα ότι πάσχουν από έλλειψη σεμνότητας. Συνεπώς αν κάποιος χρειάζεται σωστό και σεμνό γήπεδο ας φροντίσει αυτό να είναι ο πολιτικός στίβος στον οποίο έχει κατέβει και διεκδικεί την ψήφο μας. Τα γήπεδα των ομάδων δεν τρέχει και τίποτα αν δεν είναι σεμνά. Μπορούν να είναι και αυτοκρατορικά αν εκφράζουν πραγματικές αυτοκρατορίες όπως είναι αυτή της ΑΕΚ.
 
Και τέλος, πες Λάκη μου στην αδερφή σου να πάψει να μας υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του αρχηγού της για το γήπεδο της ΑΕΚ γιατί το μόνο που θα πετύχει θα είναι να εκτεθεί όσο και εκείνος. Λίγη σεμνότητα δεν έβλαψε ποτέ ούτε κι αυτούς ακόμα τους αυτοκράτορες της πολιτικής. Κι αν είναι σαν την δική σας η σεμνότητα που μας ζητάτε, σας την χαρίζουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε σεμνοί εμείς. Πιο πολύ με βρισιά μου μοιάζει και με αναγκάζετε να σας αντιγυρίσω πως, σεμνοί είστε και φαίνεστε...