Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μνημείο ταύτισης απόψεων και καθαρού πολιτικού λόγου

Κοίτα ρε παιδί μου αλλού τι ωραία που τα βρίσκουν!
 
Ο υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Ιούλιος Συναδινός μας λέει ότι: "Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει και θα είναι αντάξιό της".

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετεί τον Σταύρο Κοντονή, νέο υφυπουργό Αθλητισμού. Η τοποθέτησή του, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορούσε και στο γήπεδο της ΑΕΚ, ήταν η κατωτέρω: "Αυτή τη στιγμή είναι δυνατόν τρία στρέμματα Άλσους να καταστραφούν; Εδώ η Αθήνα έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου. Οι κάτοικοι της Αθήνας δίνουν μάχη για λίγο πνεύμονα. Το γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά στη βάση του βασικού παραχωρητηρίου. Όχι περαιτέρω επέκταση. Πόσο μάλλον του Άλσους".

Ταυτόχρονα ο Νίκος Στρατούλης έλεγε από το βήμα της Βουλής για το ίδιο θέμα:" Το πρώτο ζήτημα, είναι η προστασία του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. Εμείς, γνωρίζετε, κ. Πρόεδρε, ότι αρχή μας είναι ότι δεν πρέπει να θίγεται καθόλου το περιβάλλον, αλλά ούτε να κόβεται ένα δέντρο. Μετά από επαφές που έγιναν σήμερα, από τις οποίες αποδείχθηκε ότι μετατοπίζεται το γήπεδο κατά 6 μέτρα από τις προσφυγικές κατοικίες για να μην τις πνίγει και ότι θεωρείται τεχνικά αυτό αναγκαίο, ένα μικρό κομμάτι του άλσους να δοθεί για να χτιστεί το γήπεδο. Εμείς, αυτό που κάνουμε σαν βελτιωτική πρόταση είναι πως ό,τι κομμάτι του άλσους δοθεί για να χτιστεί το γήπεδο, να προβλεφθεί ρητά μέσα στον νόμο ως αντιστάθμιση εκτός από τη δενδροφύτευση που θα κάνει η ΑΕΚ μέσα στο δάσος. Από την πύκνωση της δενδροφύτευσης, να δοθεί και άλλος χώρος από την ΑΕΚ εκτός του άλσους, αντίστοιχος χώρος με αυτόν που αφαιρείται από το άλσος για να δενδροφυτευτεί και πράσινο και να έχει τον ίδιο χαρακτήρα με το τμήμα που αφαιρέθηκε, είτε τμηματικά - είτε εξολοκλήρου ένα τέτοιο οικόπεδο που θα κάνει αυτή την αντιστοίχιση. Επίσης, έχουμε ζητήσει ότι στην παρ. 4 του άρθρου 81, το υπόλοιπο άλσος, δηλαδή αυτό που απομένει μετά από την αφαίρεση αυτού του τμήματος που δίνεται στην ΑΕΚ, να υπάρξει ρητή πρόβλεψη ότι δεν αποχαρακτηρίζεται από τον δασικό χαρακτήρα που έχει βάση του νόμου του 2011, κ.λπ".

Η Ελένη Αυλωνίτη εξύμνησε στη Βουλή την προσφυγιά και βροντοφώναξε για την ανάγκη να ξαναφτιάξει η ΑΕΚ το γήπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά πήγε και καταψήφισε το νομοσχέδιο που θα της το επέτρεπε!

Ο Δημήτρης Τσουκαλάς χτυπιέται ότι το γήπεδο της ΑΕΚ θα αποτελέσει την καταστροφή του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας!

Ο Ηλίας Λιβάνης δηλώνει ότι η ΑΕΚ αξίζει να φτιάξει ένα γήπεδο όπως ακριβώς το έχει παρουσιάσει στον κόσμο ο Δημήτρης Μελισσανίδης!

Ο Νίκος Βούτσης βλέπει ολική καταστροφή αν η ΑΕΚ κόψει τα 40 δέντρα και συμφωνεί μόνο αν φτιάξει γήπεδο στο παλιό της οικόπεδο!

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνει ότι αν χρειαστεί για να φτιαχτεί το γήπεδο όπως το θέλει η ΑΕΚ να πάρει τα 2,5 στρέμματα του άλσους, αλλά να αναλάβει να συντηρεί το άλσος!

Η Χρυσούλα Νικολάου θέλει να χτίσει η ΑΕΚ το γήπεδό της αλλά να είναι... σεμνό!

Η Ρένα Δούρου παραδεχόταν προεκλογικά το δίκιο της ΑΕΚ και δεν πρόβαλλε καμία αντίρρηση για το χτίσιμο του γηπέδου και μόλις έγινε περιφερειάρχης καβάντζωσε τα 20 εκατομμύρια της Περιφέρειας και στύλωσε τα πόδια ενάντια στο γήπεδο!

Με τον ίδιο ύπουλο τρόπο εξελέγη δήμαρχος και ο Άρης Βασιλόπουλος, φωνάζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι αντίθετος με την κατασκευή του γηπέδου και τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι!

Ο Νίκος Φίλης, από το "ούτε δεκάρα τσακιστή", το γύρισε στο "εδώ είναι τα λεφτά για την ΑΕΚ", φτάνει να αρκεστεί να χτίσει το μαντρί που της προτείνουν, γιατί βρίσκει το σχέδιο του καινούριου γηπέδου... αυτοκρατορικό!

Ο Μιχάλης Κριτσιωτάκης μας είπε ότι θα μας χτίσουν δημοτικό στάδιο από τα λεφτά του ΟΠΑΠ που θα τον πάρουν πίσω από τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Ο Γιώργος Πάντζας θέλει το γήπεδο, αφουγκράζεται τον κόσμο και… καταψηφίζει το νομοσχέδιο για το γήπεδο!

Ολόκληρο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει την πρώτη φορά θετικά για το γήπεδο της ΑΕΚ και στην ψηφοφορία του περασμένου Ιουλίου πήγε πρώτα το θέμα σε εσωτερική ψηφοφορία εντός του κόμματος και εκεί αποφασίστηκε με ψήφους 9 υπέρ και 12 κατά να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο!

Ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται στην ΑΕΚ το γήπεδο που της αξίζει, αλλά θεωρεί ότι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αφού έχει τον κόσμο της!  

Πιάσε το αυγό και κούρεψέ το. Αν καταφέρουν ποτέ να βρουν άκρη μέσα στο κόμμα τους και να συμφωνήσουν μεταξύ τους, έστω και για τα πιο στοιχειώδη θέματα, τότε ίσως κινδυνέψει να ξαναγκρεμιστεί ο φούρνος του Κωνσταντινέα…