Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Στους λυσσασμένους στέλνουμε φιλάκια

Άλιμος-ΑΕΚ 0-1 (Football League)

Επειδή λέγονται πολλά για τα δύο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ και ειδικά το δεύτερο μα πιο πολύ για το χρονικό σημείο που το κέρδισε, έχω να παρατηρήσω μερικά πράγματα. Το ένα είναι ότι και τα δύο πέναλτι εντάσσονται στην κατηγορία εκείνων που χαρακτηρίζονται εξόφθαλμα. Στο πρώτο ο παίκτης του Αλίμου αγκαλιάζει από τον λαιμό τον Λαμπρόπουλο και τον κατεβάζει την ώρα που εκείνος επιχειρεί να σηκωθεί για κεφαλιά. Ορισμός του πέναλτι και της κίτρινης κάρτας. Ο αμυντικός όμως του Αλίμου συνεχίζει να διαμαρτύρεται βρίζοντας τον διαιτητή, με αποτέλεσμα να δει και την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Στο δεύτερο πέναλτι που σφυρίζεται στο 90' (δεν κατάλαβα, το 90' δεν είναι χρόνος που βρίσκεται μέσα στα χρονικά πλαίσια του αγώνα;) ο αμυντικός του Αλίμου απλώνει το χέρι και αποκρούει σαν τερματοφύλακας τη βολίδα του Μπρέσεβιτς. Επίσης ορισμός του πέναλτι και της κίτρινης κάρτας, για να μην πω ότι υπάρχει και πρόθεση να αποκρούσει ο αμυντικός αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας που κατευθύνεται προς τα δίχτυα και συνεπώς είναι απευθείας κόκκινη και όχι κίτρινη κάρτα. Του χαρίστηκε ο διαιτητής εδώ του ποδοσφαιριστή του Αλίμου.

Το άλλο που θέλω να παρατηρήσω έχει να κάνει με τον προπονητή της ομάδας του Αλίμου Πέτρο Δημητρίου, τον οποίο δικαιολογώ εν μέρει, αφού πάνω στην ένταση του παιχνιδιού και χωρίς να έχει καθαρή εικόνα των φάσεων, ενδεχομένως να πιστεύει ότι αδικήθηκε. Όταν όμως κάνει δηλώσεις, μετά τη λήξη τους ματς, στον ΟΤΕ TV, υποτίθεται ότι έχει ηρεμήσει και συνεπώς τα καραγκιοζιλίκια του τύπου, "Είμαστε καλύτερη ομάδα. Σήμερα το παιχνίδι δεν το κέρδισε η ΑΕΚ. Το κέρδισαν άλλα πράγματα. Οι ηθικοί νικητές ήμαστε εμείς", ας πάει να τα πει πουθενά αλλού που θα του δώσουν και μεγαλύτερη σημασία. Όταν παίζεις με την ΑΕΚ και την πετυχαίνεις σε τόσο κακή μέρα που χάνεις μόνο με 1-0, παρόλο που σε έχει παίξει 90' μονότερμα, ε, λες και κανένα ευχαριστώ στον καλό θεούλη αδερφέ, δεν λες τόσες μαλακίες μαζεμένες. Άντε, συμμαζευτείτε λιγάκι τιποτάδες που είδατε χαρά στα σκέλια σας και είπατε να το παίξετε κάποιοι και να αποκτήσετε υπόσταση και τουπέ.
 
Η τρίτη μου παρατήρηση αφορά στους άλλους, τους κακοπροαίρετους και έχω να τους πω ότι καμιά φορά αποτελεί την υπέρτατη ηδονή για μας να κερδίζει έτσι η ΑΕΚ. Στο 92' και με πέναλτι. Να τους τσούζει πιο πολύ. Να χοροπηδάνε μέσα στα λερωμένα σώβρακά τους και να καίγεται ο πισινός τους. Να βρίζουν και να φτύνουν βρίζοντας την πουτάνα την τύχη που πάλι στην ΑΕΚ βρήκε να κάνει τα γλυκά ματάκια. Ναι ρε μόρτες. Έτσι. Για να ηδονιζόμαστε εμείς πιο πολύ και να σκυλιάζετε εσείς περισσότερο. Και μέσα σ' αυτούς που σκυλιάζουν να συμπεριλάβω και τα καθάρματα που τόλμησαν να ορίσουν αυτό το γήπεδο για τέτοιο αγώνα, έχοντας προφανώς στο μυαλό τους ότι έτσι θα έβαζαν ένα ακόμα εμπόδιο στην ΑΕΚ και θα της δημιουργούσαν περισσότερα προβλήματα με τραυματισμούς παικτών της που έχουν μάθει να αγωνίζονται σε σαλόνια αλλά και στερώντας της την δυνατότητα να αναπτυχθεί και να παίξει ποδόσφαιρο διασύροντας έναν ακόμα αντίπαλο στο διάβα της. Αλλά μη χολοσκάτε λαμόγια. Έχουν γνώσιν οι φύλακες. Όσα εμπόδια και να της βάλετε της ΑΕΚ η περιπέτειά της φτάνει στο τέλος της. Η ΑΕΚ έρχεται και έρχεται με φόρα. Κρυφτείτε και φροντίστε να καλύψετε καλά τα… νώτα σας… Α, και πού 'στε, Κοιτάξτε να αλλάξετε και σώβρακα. Γκέκε;