Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Μακόλεϊ Κρισάντους: λαχείο ή παλτό;

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους δεν έρχεται στην ΑΕΚ με τυμπανοκρουσίες. Και πώς να συμβεί κάτι τέτοιο όταν η πορεία που είχε από το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι σήμερα, δεν δικαιολογεί τη φασαρία που είχε γίνει τότε, που σαν 17χρονος ανακηρυσσόταν κορυφαίος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ-17 που είχε διεξαχθεί στη Νότιο Κορέα. Τότε που πάλεψαν για να τον αποκτήσουν οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτυ, Τότεναμ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν, Άγιαξ και Αμβούργο ήταν οι ομάδες που τον διεκδίκησαν και τελικά τον απέκτησε η γερμανική ομάδα.  

Τελικά, πολύς θόρυβος για το τίποτα. Ο Κρισάντους κατέληξε στη δεύτερη ομάδα του Αμβούργου και από εκεί, έπειτα από δύο χρόνια, δόθηκε δανεικός στην Καρλσρούη, όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο και μετά για άλλον ένα χρόνο πήγε δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τζίφος και εκεί, οπότε αλλάζει χώρα και βρίσκεται στην Β' κατηγορία της Ισπανίας και στη Λας Πάλμας το 2012, αλλά η ομάδα του δεν καταφέρνει να ανέβει στην Α' κατηγορία, αν και έφτασε στα πλέι οφ της ανόδου. Τη δεύτερη σεζόν του στη Λας Πάλμας δεν τα πήγε τόσο καλά, παρόλο που πέτυχε εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Έτσι, το καλοκαίρι του 2014 τον βρίσκει στην Σίβασπορ της Τουρκίας, η οποία όμως, μόλις έξι μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας της μαζί του, λύνει το συμβόλαιό του μαζί με τα συμβόλαια άλλων τριών παικτών, επειδή δεν έμεινε ικανοποιημένη από την προσφορά τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Κρισάντους είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο!
 
Και τώρα, ο Νιγηριανός έρχεται για να υπογράψει στην ΑΕΚ. Θα έπρεπε να πετάμε από τη χαρά μας με τέτοιο βιογραφικό που τον συνοδεύει; Αναρωτιέται κανείς ποιο να είναι το μεγαλύτερο προσόν του. Μια πρόχειρη απάντηση ίσως να ήταν ότι είναι φτηνός! Βέβαια εγγυάται ο Μιλοβάνοβιτς για την επιλογή του. Προφανώς ο Κρισάντους έρχεται στην ΑΕΚ δοκιμαστικά, με συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο κι αναλόγως με την πορεία του θα αποφασίσει η ΑΕΚ αν θα προχωρήσει στην επέκταση της συνεργασίας της μαζί του. Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι τέτοια εποχή δεν βρίσκεται εύκολα πρωτοκλασάτο σέντερ φορ, πόσω μάλλον όταν το ζητάει η ΑΕΚ της Β' κατηγορίας, ίσως η κίνηση απόκτησης του αφρικανού να ήταν προς την κατεύθυνση της προσωρινής ενίσχυσης της ομάδας κι αν της βγει ο παίκτης έχει καλώς, δεδομένου ότι είναι μόλις 25 χρονών…