Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ-Κόροιβος 76-67

Καμία νίκη δεν είχε πετύχει η ΑΕΚ στις τρεις πρώτες αναμετρήσεις της με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ο οποίος είχε εξελιχθεί σε κακό της δαίμονα. Τις δύο πρώτες φορές συναντήθηκαν στην Α2 όπου ο Κόροιβος κέρδισε και τα δύο παιχνίδια και φέτος τέθηκαν αντίπαλοι στον πρώτο γύρο για το πρωτάθλημα της Α1 και κέρδισε πάλι ο Κόροιβος. Σήμερα η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το αίμα της πίσω και να πετύχει την πρώτη της νίκη με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, όχι τόσο άνετη όσο θα περιμέναμε αλλά πάντως δείγμα της τεράστιας αλλαγής που έχει συντελεστεί στη σημερινή ΑΕΚ σε αντιστοιχία με την ομάδα του πρώτου γύρου.

Τον αγώνα της ομάδας μπάσκετ παρακολούθησαν και οι Ανέστης, Κορδέρο, Μάνταλος και Γροντής από την ποδοσφαιρική ομάδα.

Ντεμπούτο έκανε σήμερα ο Μαλίκ Χέρστον με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Αμερικάνος φόρεσε τη φανέλα με το Νο 11.

Aθηναίου, Ουίλιαμσον, Ίνγκλις, Σάκοτα, Μενσά Μπονσού, ήταν η βασική πεντάδα με την οποία ξεκίνησε τον αγώνα η ΑΕΚ.

5.000 κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του κλειστού στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά και πήρε γρήγορα αέρα στο σκορ.

19-7 η πρώτη περίοδος για την ΑΕΚ.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε η ΑΕΚ και στη δεύτερη περίοδο και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου τη βρήκε να προηγείται με 16 πόντους διαφορά.

35-19 το ημίχρονο για την ΑΕΚ.

Στην τρίτη περίοδο η ΑΕΚ επιτίθετο κατά κύματα και το παιχνίδι είχε πάρει έναν τρελό ρυθμό. Μενσά Μπονσού και Χέρστον έκαναν όργια κάτω από τα καλάθια με τη διαφορά να κυμαίνεται μεταξύ 15 και 19 πόντων. Και ξαφνικά, η γνωστή παιδική ασθένεια της ΑΕΚ που προφανώς έχει να κάνει με την κακή φυσική κατάσταση των παικτών της. Όπως είχε γίνει και με το Ρέθυμνο αλλά και με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, η διαφορά των 19 πόντων άρχισε να εξανεμίζεται. Η ΑΕΚ δέχτηκε ένα σερί 0-13 και οι 19 πόντοι έγιναν με το κλείσιμο της τρίτης περιόδου μόλις 6! Μέσα σε 4 μόλις λεπτά η ΑΕΚ δέχθηκε 13 πόντους χωρίς να σημειώσει ούτε έναν!

49-43 η τρίτη περίοδος για την ΑΕΚ.

Με ανάσες ξεκίνησε η τέταρτη περίοδος για την ΑΕΚ αφού η διαφορά ανέβηκε πάλι στους 9 και μετά στους 11 πόντους. Ο Κόροιβος το πάλεψε κρατώντας χαμηλά το σκορ και πλησιάζοντας πάλι στους 6 πόντους αλλά η ΑΕΚ επέμενε να διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας πότε των 6 και πότε των 9 πόντων. Στο 1.30 πριν από το τέλος η ΑΕΚ είχε πάρει μια διαφορά 11 πόντων που σχεδόν της εξασφάλιζε τη νίκη. Η ΑΕΚ φτάνει τελικά στη νίκη με 76-67. Διαφορά 9 πόντων και δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον δικέφαλο.
 
76-67 το τέλος του αγώνα βρήκε την ΑΕΚ νικήτρια.