Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οι μεγάλοι νικητές των εκλογών

Υπογράφει ο Κως Άντζελες

Μεγάλος νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ, που από ένα κόμμα του 3%, έφτασε να γίνει πρώτο κόμμα με 36,34% και να καταλάβει την εξουσία.

Στους… νικητές και η Νέα Δημοκρατία, αφού έπειτα από διακυβέρνηση 2,5 ετών με επώδυνα για τον λαό μέτρα, πέτυχε να απολέσει μόνο ένα ποσοστό 2% από τη δύναμή της, φτάνοντας στο 27,81%.

Νικητής και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, που πέτυχε να γίνει τρίτο κόμμα με 6,27%, με τον αρχηγό και τους μισούς βουλευτές της στη φυλακή και χωρίς καμία παρουσία στα τηλεοπτικά κανάλια.

Νικητής και το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη, που στην πρώτη του εμφάνιση στην πολιτική σκηνή του τόπου, πάλεψε στήθος με στήθος για την τρίτη θέση και τελικά κατετάγη τέταρτο κόμμα με 6,07%.

Νικητής φυσικά και το ΚΚΕ, που πέτυχε να αυξήσει οριακά τη δύναμή του με 5,47% και ενώ είχε να αντιπαλέψει με ένα άλλο αριστερό κόμμα που διεκδικούσε την εξουσία.

Νικητές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που τους είχαν διαγράψει από τον πολιτικό χάρτη όλες οι δημοσκοπήσεις κι αυτοί κατάφεραν να μπουν στη Βουλή με 4,75% προσπερνώντας και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Νικητής και το ΠΑΣΟΚ, αφού παρά τη διάσπαση που του προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκείνο κράτησε ένα αξιοπρεπές ποσοστό (4,68%) που του επέτρεψε να συμμετέχει στην νέα Βουλή.

Νικητής και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιωργάκη Παπανδρέου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού του, το οποίο αν και ιδρύθηκε μόλις 15 μέρες πριν τις εκλογές, πέτυχε να κατακτήσει ένα ποσοστό της τάξης του 2,45%.

Στους μεγάλους νικητές η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, που πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό από την ίδρυσή της (1,79%), όντας αποκλεισμένη από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του τόπου.

Νικητής και η ΤΕΛΕΙΑ του Απόστολου Γκλέτσου, που 20 μέρες μετά την ίδρυσή της κατάφερε να πάρει ένα ποσοστό 1,77%.

Νικητής και το ΛΑΟΣ, σύμφωνα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που παρά τα χτυπήματα που δέχτηκε κάτω από τη μέση ,εκείνος κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξης του 1,03%.

Νίκη και για τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κατάφερε με 0,64% να ξεπεράσει την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

Νίκη και για τους Πράσινους-ΔΗΜΑΡ, αφού κατάφεραν να πείσουν τουλάχιστον τους συγγενείς τους να τους ψηφίσουν και να μπορέσουν να φτάσουν στο άκρως… τιμητικό 0,49%.

Νικητές και τα υπόλοιπα 10 κόμματα μόνο και μόνο επειδή οι αρχηγοί τους κατάφεραν να ψηφίσουν τους εαυτούς τους και να δικαιολογήσουν έτσι την ύπαρξή τους. Ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να γίνει στο τελευταίο κόμμα, την Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Τα Υπόλοιπα Είναι Πολλά Και Βαριέμαι Να Τα Γράψω, ο αρχηγός του οποίου είναι διπλά νικητής, επειδή, παρά τα 98 του χρόνια, αυτή τη φορά κατάφερε να πάει να ψηφίσει τον εαυτό του, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκλογές που δεν το είχε κάνει, κατά δημόσια δήλωσή του!

Και τώρα βέβαια, θα αναρωτηθείτε, αφού όλοι αυτοί είναι νικητές των εκλογών, ποιοι είναι τότε οι χαμένοι; Ελάτε τώρα, αφού διαθέτετε υψηλό δείκτη νοημοσύνης, μη μου πείτε ότι δεν τους μαντεύετε!