Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Από το "φράγκο τσακιστό" στο κούνημα των 20 εκατομμυρίων!

Το… γλυκαίνουν το πράγμα σιγά-σιγά οι Συριζαίοι. Νέο χτύπημα από τον Φίλη μέσα από συνέντευξή του στο ΕΡΤ open, όπου μας… κουνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ να τα δούμε και μας καλεί να είμαστε καλά παιδιά για να τα πάρουμε. Κι όλα αυτά από εκεί που χτυπιόταν στην εκπομπή "Ενικός" και τον είδε όλη η Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να πάρουμε φράγκο τσακιστό! Είναι κι αυτή μια πρόοδος, δε μπορείτε να πείτε.

Βέβαια, προϋπόθεση είναι πάντα να φτιάξουμε γήπεδο στα όρια του παλιού και μέσα στο οικόπεδο που είχαμε πριν μας παραχωρηθούν διά νόμου τα 2,5 επιπλέον στρέμματα. Επίσης, εμπόδιο θα σταθεί για το γήπεδό μας το χτίσιμο ενός νέου… Mall (τι λέει ο στόμας τους θεούλη μου!) και διάφορων άλλων εμπορικών κέντρων!

Και το ΙΚΕΑ που ετοιμάζουμε πού να το πάμε δηλαδή κύριε Φίλη μας; Το Media Markt τι θα το κάνουμε; Πού θα παραπετάξουμε τον Κωτσόβολο; Α, όλα κι όλα. Εδώ μας τα χαλάτε. Ή θα το παίξουμε τίμια το παιχνίδι ή αλλιώς κρατήστε τα 20 εκατομμύριά σας (που δεν είναι "σας" δηλαδή, για να τα λέμε όλα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι), θα τα βάλουμε μόνοι μας τα φράγκα αν είναι να χτίσουμε τόσα πολυκαταστήματα μαζεμένα. Θα χεστούμε που θα χεστούμε στο τάλιρο, μη μας ζητάτε και προμήθεια μετά.

"Είμαστε πολίτες κατ' αρχήν και είναι αδιανόητο, να θέλουν να μας οδηγήσουν στο να παραιτηθούμε από την ολοκληρωμένη ιδιότητα του πολίτη. Πολίτες με προβλήματα και με αξιώσεις, με καθήκοντα, υποχρεώσεις και διεκδικήσεις. Πολίτες που δεχόμαστε την οικονομική κρίση στο πετσί μας, την υπερφορολόγηση, την ανεργία, την περιβαλλοντική υποβάθμιση και είναι ανάξιο της ιδιότητας του πολίτη, μοναδικό κριτήριο για τη ζωή μας είναι αν και πως θα γίνει το μεγαθήριο της ΑΕΚ ή μιας άλλης ομάδας.

Είμαστε πολίτες και όχι οπαδοί και είναι κατάντημα, για το πολίτευμά μας, ότι αποσύρεται ο κόσμος από την πολιτική και από την δημόσια σφαίρα και υποκαθίσταται αυτό το κενό, από στρατούς ιδιωτικούς, οπαδικούς στρατούς, στρατούς ομάδων ποδοσφαιρικών και όχι φιλάθλων και όχι μόνο αλλά και κομματικών. Ο χουλιγκανισμός είναι ένα πράγμα οριζόντιο δεν σταματά μόνο στο ποδόσφαιρο. Να μην εμπλέκουμε την πολιτική με τον αθλητισμό. Κατάντημα να χτυπούν προσωπικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας ΑΕΚτζής που θα ψηφίσει με κριτήρια οπαδικής τύφλωσης, αλλά θα ψηφίσει όπως αρμόζει στην παράδοση της προσφυγικής αυτής ομάδας με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα".
 
Διαβάσατε; Ακούσατε; Αυτά λέει ο Νίκος Φίλης. Ιδιωτικοί στρατοί είμαστε, οπαδικοί στρατοί είμαστε, αλλά και κομματικοί στρατοί είμαστε (ποιου κόμματος δεν μας είπε, το ψάχνει ακόμα). Χουλιγκάνοι του κερατά είμαστε. Χτυπάμε προσωπικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αν δεν τον ψηφίσουμε τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, μας λέει πάλι ο Φίλης, θα έχουμε ψηφίσει με κριτήρια οπαδικής τύφλωσης! Και μας προτρέπει τελικά να ψηφίσουμε όπως αρμόζει στην παράδοση της προσφυγικής μας ομάδας και με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα! Τώρα ποια λαϊκά συμφέροντα απαιτούν να φτιάξει η ΑΕΚ γήπεδο κονσερβοκούτι, αυτό μόνο ο Φίλης και οι συν αυτόν λαϊκιστές το γνωρίζουν. Η απάντηση σε μόλις οκτώ κι απόψε…